Selasa, 04 Desember 2012

Become me!

bismillah...
salam'alaikum warahmatullah wabarakatuh..
semoga keberkahan selalu dilimpahkanNya pada kita...

It's random, coz i don't really focus 'bout what i wanna write. I think i'll just flow like the air (haha, pandai dah!). It's 'bout me, or maybe anyone else yang feels same mcm aq. khekhekhe

Okay, selalu kan dengar orang cakap "be yourself!", apelagi budak2 remaja yang selalu buat biodata diri yang ade motto hidup, memang selalu kata2 tu ditulis. Jangan2 uolls termasuk? Ahaha! Whatever, memang tak salah pon. So what?
Kata2 tu memang singkat padat, dan jelas! jihaa... betol kan? tapi, is that easy as that? Tak senang oi!!! Hidup tak sendiri, banyak orang sekeliling kau tu. Apelagi macam aq yang sometimes mudahnye terpengaruh dengan ape orang cakap. Laenlah orang yang punye pendirian teguh. Aq menyadarinye kadang, yang aq ni mudah terpengaruh kata2 orang, memanglah tak selalu. And sometimes, tersadar jugak n ask myself; ' what u'll be? the one u wanna be, or the one that people said u should be?' (mendalamlah pulak, ihikk!). Anyway, lebih kurang mcm gitulah. Kalau asek nak dengar ape orang cakap and then berubah gara2 tu, memang tak ade prinsip hidup ni. Tapi, kalauyang orang lain cakap tu memang betol, ha! memang harus ubah, jangan nak teking alias stubborn. Tak ade orang nak dekat2 baru tau! pisssss

Selagi ape yang kite percaye itu benar adanya (ehem), dan memang orang lain tu yang salah, just be yourself. Misalkan tentang sudut pandang. Ade yang pandang orang yang foto makanan dekat2 (focus) and then upload kat blog, tu menyebalkan n macam tak ade kerje. Aq terpengaruh siket. But then i think, why should aq terpengaruh, nothing wrong 'bout that. Lantaklah orang laen nak cakap ape. So, be yourself.


Ya Allah, apelah yang aq tulis ni.
Tak apelah, this is 'bout me. Mungkin adeyg mcm ni selainaq, mungkin tak ade yg seteruk aq.
Thanks, kalau ade yg bace. hakhak
^ ^

7 komentar:

  1. halaah dikau ni..ahahah
    dah betul tu
    be ur self...
    jangan mudah terpengaruh

    BalasHapus
  2. kadang2 tesadar, kadang2 tak sadar.
    hakhakhak

    BalasHapus
  3. ape nak komen e....maf lah dek baru skrg niat bace tumbuh ehemmm..(beri waktu sebentar) wkwkwkwkwkwkwkhahahahahahahhakhkhkkhkhkhk waaaahahahhahahhahahk.....


    top post lah dek. macam sipot gulai lemak.. asik asik

    BalasHapus
  4. @Budak Melayu: bagos bagos bagos!
    ckckck

    BalasHapus
  5. teingatlak awak penah nonton step up 2 kate mak die 'jangan jadi oang lain, jadi dri sendri', tu kate anak dio pas kecik 'macam mano gayonyo jadi oang lain mak, awak kan awak?' dah anak tu beso baghulah die ngerti puakkk heheh
    mantan Unnie....!

    BalasHapus
  6. ehhhhh salah ketik
    konfirmasi lagi
    MANTAP UNNIE.....!

    BalasHapus
  7. tengkyuuuuuuuuu @Titis Maria

    BalasHapus

Tinggalkan sepatah kata kat sini e....
Terime Kaseh